четвъртък, 7 януари 2010 г.

А когато надеждата умре?

Умирала последна?! Въпреки че съм склонна да поспоря по въпроса. Последен би трябвало да умира човекът. Едва ли ако кончината му е факт, надеждата му ще продължи да си живее.
И така малко след началото на новата година, малко след като се изляха милиони пожелания под формата на смс, имейли, обаждания и обръщения от телевизионния ефир за здраве, щастие, късмет и любов, се замислих какво се случва, ако започнеш да приемаш тези неща единствено и само като думи. Ако вече не вярваш в тях? Не вярваш, че щастието ще те побутне другарски по рамото, защото работодателите ти от няколко месеца не са ти давали заплата. Не вярваш, че късметът ще те съпътства, защото от никое от 30-те места, на които си изпратил CV за работа не са ти се обадили дори. Не вярваш, че съдбата ти е в твоите ръце, защото ръцете ти по цял ден мръзнат в стаята, в която няма парно, а електрическата печка я изключваш регулярно, иначе зверски замирисва на бакелит. На хоризонта не се задават никакви нови проекти и възможности за реализация. Сметката за парното неспирно расте. Трябва да се плащат данъци. По новините постоянно говорят за увеличаващата се безработица, за дългите опашки пред бюрата по труда, за масовите уволнения и фалити. И дори премиерът, който обикновено с един замах преборва Злото, сега казва, че е твърде рано да слагаме розовите очила.
Нова година – нова късмет. Оптимистично, нали?! А ако вече си се изморил да бъдеш оптимист? Ако вече ти е станало прекалено трудно и тънкият ти врат просто се е пречупил? Ако хората около теб са умислени и постоянно повтарят, че никога не е било по-зле?
Дори да си късче злато, когато попаднеш в кофа с лайна, ще продължиш ли все така да блестиш?

Коя е РосиНанТ?

РосиНанТ е акроним на трите ми имена. Аз съм все още млада, все още красива, финансово нестабилна, но хронично щастлива :)
Преди време съставих списък с нещата, с които наистина искам да се занимавам. Вярвам, че животът е твърде кратък, за да бъде пропиляван в правене на неща, от които не се чувстваш удовлетворен. Първите места в списъка ми заемат писането, пътуванията, ръчно изработените неща и фотографията. Това е, което желая, и УМЕЯ да правя. Старая се да радвам, да предизвиквам, да доставям удоволствие за сетивата.





























  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP