понеделник, 1 февруари 2010 г.

Котешки живот

Правила за безметежно съществуване на домашния котарак
Photobucket
Винаги спете върху човека по такъв начин, че да му е максимално трудно да помръдне. Ако все пак се размърда, започнете да мъркате и се притискате към него. Това ще го накара бързо да излезе от унеса, да си припомни, че върху него спи коте и не бива да го притеснява мърдайки.
Photobucket

Photobucket

Photobucket
В пристъп на мързел, хората често не стават, за да потичат с вас из стаята, а лежейки се опитват да ви излъжат, че мърдащите неща под завивката не са техните ръце, а живи и мистериозни гадинки. Не им вярвайте! Според слухове под одеалото имало креватни мишки. Същите слухове подхранват твърденията за съществуване на килимени и картонени мишки. Били най-вкусните мишки на света, но все още нито една котка не е успяла да хване такава мишка. Наказанието за омаловажаването на вашия интелект е драскане и хапане именно на тези ръце, които се опитват да объркат добре построения ви хармоничен безмиши свят.
Photobucket
Всеки малък предмет е потенциална играчка - гума, молив, капачка, кестен, орех, ластик, щипка от простор, кабел за интернет, очила, саксиени цветя, топка за голф, химикалки, подложки за чаши и т.н. Щом си поиграете с нещо, задължително го скрийте така, че човек да не може да го открие. Укривайте пръстени, игли за вратовръзка, обеци и т.н. Когато след време ги извадите на бял свят, не само ще ви похвалят, но и ще ви купят гурме глезотия за награда, че сте намерили ценната вещ. Ако розовата пластмасова фибичка коте ви е нещо като гадже, задължително си намерете и розов спаринг партньор. Той ще отнася всички ритници и шамари, когато не сте в настроение.
Photobucket
Ако Ако все пак човекът намери укритата от вас вещ, внимателно гледайте къде ще я прибере, за да може по-късно отново да си я докопате.
Ако два пъти заплашително ви изкрещят "Не там!", когато хапете кабела от кабелната телевизия, задължително пробвайте и трети път. Може пък да мине.

Всяка картонена кутия е потенциално удобно място за обитаване и трябва да бъде завладяно. Понякога кутиите са коварно дълги и тесни, но това не пречи да си пъхнете главата в тях и да я бутате до другата стена на стаята. Ако ви омръзне просто да си лежите в кутията, започнете да драскате и да превръщате стените й в хиляди малки хартиени парченца. Хората обожават подовете в къщата им да са обсипани с тази декорация. Често дори си ги събират с метла и лопата и ги прибират в пликче.
Photobucket
Всяко ново нещо в дома трябва да бъде проверено - помирисано, побутнато, ако позволява и маркирано с муцуна. Ако не е поставено на място, където ви харесва, се чувствайте спокойни да го съборите, сдъвчете или изровите. Всичко в къщата ви принадлежи. Затова се отърквайте в ръбовете по стените, в капака на лаптопа, в кухненските шкафове, във възглавниците на дивана и т.н.
Photobucket

Photobucket
Най-удобните места за контрол са тези, които са най-високо. Покатервайки се там сте не само в безопасност, но можете да наблюдавате цялостно домашното движение. Стремете се най-високите места да са труднодостъпни, вследствие на което и прашни. Разходете се по цялата повърхност, за да съберете колкото се може повече прах с козината си. Човеците обичат някой да чисти вместо тях. За да успее да ви свали от такова място, човек първо играе играта "Иди да го свалиш - не ти го свали - не ти - добре - подай ми стола да се кача". Към края на тази играта е желателно сами да скочите от високото. Ще последва друга игра "Трябва да го избършем - дай мокра кърпичка да го избърша - ей, пак ми избяга".
Photobucket
Тъмните места също са предпочитани за укриване от черните котета. Ако успеете дълго време да задържите очите си затворени, така че да не блещукат издайнически, със сигурност ще докарате прединфарктна ситуация на стопаните си. Подигравателното плезенео не е задължително, но често ви помага да се запознаете с други животински видове, вслушвайки се в заканата "Абе, ти мен на маймуна ли ще ме правиш?".
Photobucket
Ако продължително и протяжно мяукате пред затворена врата, все някой ще дойде да ви отвори. За всеки случай обаче отново си помислете дали изобщо искате да излезете през нея. Подходящо място за мислене е прагът между двете помещения.
Photobucket
Гледайте възможно най-миловидно. Така със сигурност всяка направена от вас беля бързо ще бъде забравена.
Photobucket
Проверил и изпитал правилата:
Ваш Блеки

3 други мнения:

roderik 1 февруари 2010 г. в 12:45  

намирам сесията за фантастична... и аз имам коте, женско е и е бяло и пухкаво, но прави същите зулуми 1 към 1

Dani 1 февруари 2010 г. в 18:48  

Прекрасни снимки, а и този черен цвят стои страхотно на цветните предмети. И моето е женска, сиамка, която прави бели/ и в момента е до мен, но не реагира на екрана и обърна гръб/.Поздравления за снимките и поздрави на котарака :)

Йоана 1 февруари 2010 г. в 22:56  

Ех, супер е да си имаш коте, въпреки белите, които прави.
Баща ми си гледа едно (такова черно) и всеки път като се прибера в Ловеч ме посреща на вратата с вирната опашка. После прави няколко спринта по дължината на хола, а когато успея да го хвана му настисквам нослето. :)
Снимката "Оплезено коте в пералня" много ми харесва. :)

Коя е РосиНанТ?

РосиНанТ е акроним на трите ми имена. Аз съм все още млада, все още красива, финансово нестабилна, но хронично щастлива :)
Преди време съставих списък с нещата, с които наистина искам да се занимавам. Вярвам, че животът е твърде кратък, за да бъде пропиляван в правене на неща, от които не се чувстваш удовлетворен. Първите места в списъка ми заемат писането, пътуванията, ръчно изработените неща и фотографията. Това е, което желая, и УМЕЯ да правя. Старая се да радвам, да предизвиквам, да доставям удоволствие за сетивата.





























  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP